Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ψηφισμα συμπαραστασης απο την ΟΣΝΙΕ

              ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ  ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ
          ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 27 ΤΚ104 33 ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ.: 210.8224463 ΦΑΞ: 210.8233002
                                                   e-mail: osnie@otenet.gr
                                                                                                         Αθήνα, 4 Ιουλίου 2017

                                     ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Η ΟΣΝΙΕ καταγγέλλει την απόλυση της εργαζόμενης συναδέλφου Ε.Π., στις 21/3/2017, από το Ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» Ιωαννίνων.

Η απόλυση της Ε.Π. είναι προφανές, βάσει των γεγονότων, ότι στήθηκε από το Διαγνωστικό κέντρο με πρόσχημα την δήθεν «πλημμελή άσκηση καθηκόντων της!». Έτσι ερμήνευσε η Εργοδοσία της την ολιγοήμερη Αναρρωτική Άδεια, που πήρε η εργαζόμενη για λόγους υγείας και αφού αρνήθηκε να την … «χρεωθεί», ως κανονική άδεια, όπως της είχε ζητήσει ο Εργοδότης.

 Σημειώνουμε, ότι η Εργοδοσία του συγκεκριμένου Διαγνωστικού Κέντρου, στο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» Ιωαννίνων, εξαναγκάζει καθημερινά πολλούς εργαζομένους της, σε υπέρβαση του κανονικού τους εργάσιμου ωραρίου, σε συνθήκες έντονης εντατικοποίησης που έχει μετατρέψει βάρβαρα την καθημερινότητά τους.

 Η συνάδελφός μας, Ε.Π., είναι μία αξιόλογη αγωνίστρια στον εργασιακό μας χώρο, με αξιοπρέπεια και αξίες στην ζωή της.

Ο Εργοδότης με την πράξη του αυτή, επιχειρεί να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους υπόλοιπους εργαζόμενους του Διαγνωστικού Κέντρου: «Καθίστε καλά!!, γιατί εάν κάνω αυτά στην συγκεκριμένη εργαζόμενη, φανταστείτε τί μπορώ να κάνω σε όλους εσάς!!».

 Η ΟΣΝΙΕ συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα της συναδέλφου, εκφράζει την αλληλεγγύη της, ζητά άμεσα να ακυρωθεί η απόλυση της συναδέλφου, ως άδικη και καταχρηστική, για να επιστρέψει στην εργασία της και να της καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα.


                                                                       Για την ΟΣΝΙΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναβολή δίκης, συνεχίζουμε...

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί 15/10 στα Δικαστήρια Ιωαννίνων για την εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε η απολυμένη συνάδελφος ενάντια στην εργοδοσία στο «Ιπποκράτειο» Ιωαννίνων. Μετά από δεκάδες  κινητοποιήσεις έξω από την επιχείρηση και παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, δυναμικό παρόν έδωσε πλήθος αλληλέγγυων έξω από τα δικαστήρια . Η εργοδοσία από την άλλη  επέλεξε να πάρει  αναβολή θέλοντας παραπάνω χρόνο για να προετοιμαστεί…! Νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 07 Μαρτίου 2018. Ακολούθησε πορεία η οποία κατέληξε έξω από την επιχείρηση όπου με συνθήματα και αποκλεισμό του δρόμου απαντήσαμε στην εργοδοσία ότι δεν πτοούμαστε από καμία παράταση χρόνου.  Θα παλέψουμε μέχρι τέλους ώστε: ·Nα επαναπροσληφθεί άμεσα η συνάδελφος Ε.Π., ·Να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα της  Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα, όπως συμβαίνει εδώ και οκτώ μήνες.  Καλούμε όλους/ες  να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα της απολυμένης συναδέλφου στο Ιπποκράτειο Ιωαννίνων.

ΕΠΙΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/03 στις 6μμ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.  ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ.
-ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ!       – ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ!


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ
 Επικοινωνία e–mail: τηλ.6980122011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 07/03 στις 9πμ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 


ΤΕΤΑΡΤΗ 07/03 ΣΤΙΣ 9πμ


Άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης στο "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ" ΙωαννίνωνΚάτω τα χέρια απο όλους τους εργαζόμενους, να απαγορευτούν οι απολύσειςΑγώνας διαρκείας παντού, για να επιβάλλουμε το δίκιο των εργαζομένων