Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ψήφισμα Συμπαράστασης

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΟ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Στις 21/3, η Ε.Π., εργαζόμενη 7 χρόνια στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο ''Ιπποκράτειο'' Ιωαννίνων απολύθηκε άδικα, εκδικητικά και καταχρηστικά. Η εργοδοσία, το μόνο που επικαλέστηκε –προφορικά– στην ίδια, ήταν ότι δεν συμμετείχε σε κάποια συνάντηση/«μήτινγκ»… 1 χρόνο πριν(!) – και γι’ αυτό κατήγγειλε τη σύμβαση λόγω δήθεν «πλημμελούς άσκησης καθηκόντων»!
Σε συναδέλφους της, που διαμαρτυρήθηκαν για την απόλυση, ο εργοδότης είπε μεταξύ άλλων ότι η εργαζόμενη «έλειπε από τη δουλειά και είναι εριστική». Αναφερόταν σε αναρρωτικές άδειες, όταν εκείνη ήταν άρρωστη – που βέβαια ο ίδιος ήθελε να δηλώνονται ως κανονικές, για να γλιτώνει λεφτά! Επίσης, στο ότι η εργαζόμενη αντιδρούσε στην υποτιμητική και χυδαία  συμπεριφορά του! Όπως της είχε πει, άλλωστε: «θα σε κάνω εγώ να παραιτηθείς».
Η εργοδοσία στο “Ιπποκράτειο” έχει αναγκάσει πολλούς εργαζομένους να δουλεύουν πέραν του ωραρίου που αναγράφεται στη συλλογική τους σύμβαση. Οι συνθήκες εργασίας είναι εξαντλητικές, με ελαστικά και σπαστά ωράρια, συχνές αλλαγές του προγράμματος, έντονη εντατικοποίηση – έχοντας κάνει τη ζωή των εργαζομένων λάστιχο.
Η απόλυση είναι άδικη, εκδικητική και καταχρηστική. Ο πραγματικός λόγος είναι ότι η εργαζόμενη προσπάθησε μέσα στο χώρο εργασίας: να διατηρήσει την αξιοπρέπειά της, να ζητάει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ωράρια, να παίρνει αναρρωτική και όχι κανονική άδεια όταν αρρωσταίνει, να διεκδικεί ο μισθός της να μπαίνει στην ώρα του, να συμμετέχει στις πανελλαδικές απεργίες. Για όλα αυτά, θέλησε η εργοδοσία να απαλλαγεί απ’ αυτήν. Την τιμωρούν και την απολύουν για να τρομοκρατήσουν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Η αντίσταση της συναδέλφου υπενθυμίζει σε όλους τους εργαζόμενους τον μοναδικό δρόμο: αυτόν του αγώνα! Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος! Κανένας δεν πρέπει να πετιέται στην ανεργία και την ανέχεια. Πρέπει να υπερασπίσουμε κάθε θέση εργασίας, να επιβάλλουμε στην πράξη τα δικαιώματά μας και την αξιοπρέπειά μας. Η ασυδοσία των εργοδοτών, οι απολύσεις, οι προσβολές, τα εργατικά ατυχήματα–δολοφονίες κ.λπ., αυτή η βάναυση καθημερινότητα που ζει η εργατική τάξη, «νομιμοποιημένη» από τα Μνημόνια και που απειλείται να γίνει ακόμα χειρότερη με τα νέα αντιδραστικά μέτρα στα «εργασιακά», μπορεί να σπάσει σε κάθε χώρο εργασίας με τον ανυποχώρητο αγώνα, την ενότητα, μαχητικότητα και οργάνωσή μας.
Καλούμε όλους και όλες να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα της εργαζομένης. Καλούμε κάθε οργάνωση, σύλλογο, σωματείο, κάθε εργαζόμενο/η, νέα/ο να συμμετέχουν ενεργά και να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα αυτόν, αλλά και κάθε αγώνα που υπερασπίζεται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Αγώνας διαρκείας παντού, για να επιβάλλουμε το δίκιο των εργαζομένων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναβολή δίκης, συνεχίζουμε...

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί 15/10 στα Δικαστήρια Ιωαννίνων για την εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε η απολυμένη συνάδελφος ενάντια στην εργοδοσία στο «Ιπποκράτειο» Ιωαννίνων. Μετά από δεκάδες  κινητοποιήσεις έξω από την επιχείρηση και παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, δυναμικό παρόν έδωσε πλήθος αλληλέγγυων έξω από τα δικαστήρια . Η εργοδοσία από την άλλη  επέλεξε να πάρει  αναβολή θέλοντας παραπάνω χρόνο για να προετοιμαστεί…! Νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 07 Μαρτίου 2018. Ακολούθησε πορεία η οποία κατέληξε έξω από την επιχείρηση όπου με συνθήματα και αποκλεισμό του δρόμου απαντήσαμε στην εργοδοσία ότι δεν πτοούμαστε από καμία παράταση χρόνου.  Θα παλέψουμε μέχρι τέλους ώστε: ·Nα επαναπροσληφθεί άμεσα η συνάδελφος Ε.Π., ·Να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα της  Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα, όπως συμβαίνει εδώ και οκτώ μήνες.  Καλούμε όλους/ες  να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα της απολυμένης συναδέλφου στο Ιπποκράτειο Ιωαννίνων.

ΕΠΙΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/03 στις 6μμ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.  ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ.
-ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ!       – ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ!


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ
 Επικοινωνία e–mail: τηλ.6980122011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 07/03 στις 9πμ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 


ΤΕΤΑΡΤΗ 07/03 ΣΤΙΣ 9πμ


Άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης στο "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ" ΙωαννίνωνΚάτω τα χέρια απο όλους τους εργαζόμενους, να απαγορευτούν οι απολύσειςΑγώνας διαρκείας παντού, για να επιβάλλουμε το δίκιο των εργαζομένων