Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ιωάννινα: Να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση εργαζόμενης από το διαγνωστικό κέντρο «Ιπποκράτειο»

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΟ “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ” ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

– ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ” Φώτου Τζαβέλλα 4 ΔΕΥΤΕΡΑ 27/3 10 πμ
– ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/3 ΣΤΙΣ 12 μμ, ΣΑΛΑΜΑΓΚΑ Δ. 1
Στις 21/3 η Π.Π., εργαζόμενη επί 7 συναπτά έτη στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο »Ιπποκράτειο» Ιωαννίνων απολύθηκε εντελώς άδικα, εκδικητικά και καταχρηστικά. Η συγκεκριμένη εργαζόμενη ήταν μια από τις πιο παλιές στο «Ιπποκράτειο». Το αποκορύφωμα ήταν ότι δεν αιτιολογήθηκαν ποτέ οι λόγοι της απόλυσής της! Η εργοδοσία το μόνο που επικαλέστηκε στην ίδια, και μόνο προφορικά, ήταν ότι δεν συμμετείχε στο τελευταίο “meeting” που είχε διεξαχθεί ένα χρόνο πριν! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η απαράδεκτη, ταπεινωτική και εξευτελιστική αντιμετώπιση της εργαζόμενης συνεχίστηκε στην καταγγελία της σύμβασης εργασίας που της επιδόθηκε. Η εργοδοσία επικαλέστηκε πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων της». Η απουσία της δηλαδή από ένα «meeting» για την οποία μάλιστα είχε ενημερώσει έγκαιρα) βαφτίζεται ψευδώς και με εντελώς ανυπόστατο και γελοίο τρόπο «πλημμελής εκτέλεση των καθηκόντων»!
Ποια όμως είναι η πραγματικότητα, από την οποία δεν μπορεί να κρυφτεί με τίποτα όσα ψέματα και αν χρησιμοποιεί η εργοδοσία του «Ιπποκράτειου»; Καταρχήν σε αποστροφή του λόγου του εργοδότη σε εργαζόμενους που διαμαρτυρήθηκαν για την άδικη απόλυση της συναδέλφου τους, είπε μεταξύ άλλων: «Η Ε. έλειπε από τη δουλειά και είναι εριστική». Δηλαδή όταν κάποιος παίρνει αναρρωτική άδεια, το βαφτίζουμε ότι «λείπει από τη δουλειά», ή μήπως η/ο εργαζόμενη/ος δεν μπορεί να αρρωσταίνει και πρέπει να πηγαίνει με αυχενικό ή με πυρετό να δουλέψει; Ή μήπως το να βρίζεις, να αντιμετωπίζεις υποτιμητικά, ακόμα και με απρεπή υπονοούμενα τη/ον εργαζόμενη/ο και αυτή/ός να δεν τα υπομένει και αντιδρά σημαίνει ότι είναι «εριστικός»; Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση μεταξύ της εργαζόμενης και της εργοδοσίας ειπώθηκε ότι: «θα σε κάνω εγώ να παραιτηθείς».
Η εργοδοσία στο «Ιπποκράτειο» έχει αναγκάσει πολλούς εργαζομένους να δουλεύουν πέραν του ωραρίου που αναγράφεται στην συλλογική τους σύμβαση. Οι συνθήκες εργασίας είναι εξαντλητικές με ελαστικά και σπαστά ωράρια, συχνές και αιφνίδιες αλλαγές του προγράμματος και έντονη εντατικοποίηση της εργασίας. Το ελαστικό ωράριο μπορεί να βολεύει «τις ανάγκες της εταιρίας», αλλά δε βολεύει καθόλου τους εργαζόμενους, που τους κάνει τη ζωή-λάστιχο.
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι η απόλυση της εργαζομένης είναι άδικη, εκδικητική και καταχρηστικήΟ πραγματικός λόγος της απόλυσης είναι ότι η συνάδελφος προσπάθησε να πράξει το αυτονόητο μέσα στη δουλειά της: να διατηρήσει την αξιοπρέπειά τηςνα ζητάει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ωράρια, και να απαιτεί συμπεριφορά εργαζόμενου και όχι υποτακτικού. Όλα αυτά ήταν που «πείραξαν» την εργοδοσία στο «Ιπποκράτειο» και θέλησαν να απαλλαγούν από την εργαζόμενη. Ο πραγματικός λόγος λοιπόν που απολύθηκε η συνάδελφος δεν ήταν ότι «δεν έκανε καλά τη δουλειά της», ή «δεν κοίταζε τη δουλειά της» αλλά επειδή ήθελε να είναι πραγματική εργαζόμενη. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο την τιμωρούν και την απολύουν τα αφεντικά της. Για να απαλλαγούν από αυτήν και για να παραδειγματίσουν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η άρνηση της εργαζόμενης να υπογράψει και να δεχτεί αδιαμαρτύρητα την απόλυσή της δείχνει το σωστό δρόμο. Το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα. Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος! Κανένας δεν πρέπει να πετιέται στην ανεργία και την ανέχεια. Πρέπει να υπερασπίσουμε κάθε θέση εργασίας, να επιβάλλουμε στην πράξη τα δικαιώματά μας και την αξιοπρέπειά μας. Η ασυδοσία των εργοδοτών, σπάει σε κάθε χώρο εργασίας με τον ανυποχώρητο αγώνα, την μαχητικότητα και την οργάνωσή μας
Καλούμε όλους και όλες να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα της εργαζομένης. Καλούμε κάθε οργάνωση, σύλλογο, σωματείο, κάθε εργαζόμενο/η, νέα/ο να συμμετέχουν ενεργά και να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα αυτόν, αλλά και κάθε αγώνα που υπερασπίζεται τα εργασιακά μας δικαιώματα. Συγκροτούμε επιτροπή αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα της συναδέλφου για να υπερασπιστεί την θέση εργασίας της και την αξιοπρέπειά της.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναβολή δίκης, συνεχίζουμε...

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί 15/10 στα Δικαστήρια Ιωαννίνων για την εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε η απολυμένη συνάδελφος ενάντια στην εργοδοσία στο «Ιπποκράτειο» Ιωαννίνων. Μετά από δεκάδες  κινητοποιήσεις έξω από την επιχείρηση και παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, δυναμικό παρόν έδωσε πλήθος αλληλέγγυων έξω από τα δικαστήρια . Η εργοδοσία από την άλλη  επέλεξε να πάρει  αναβολή θέλοντας παραπάνω χρόνο για να προετοιμαστεί…! Νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 07 Μαρτίου 2018. Ακολούθησε πορεία η οποία κατέληξε έξω από την επιχείρηση όπου με συνθήματα και αποκλεισμό του δρόμου απαντήσαμε στην εργοδοσία ότι δεν πτοούμαστε από καμία παράταση χρόνου.  Θα παλέψουμε μέχρι τέλους ώστε: ·Nα επαναπροσληφθεί άμεσα η συνάδελφος Ε.Π., ·Να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα της  Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα, όπως συμβαίνει εδώ και οκτώ μήνες.  Καλούμε όλους/ες  να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα της απολυμένης συναδέλφου στο Ιπποκράτειο Ιωαννίνων.

ΕΠΙΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/03 στις 6μμ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.  ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ.
-ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ!       – ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ!


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ
 Επικοινωνία e–mail: τηλ.6980122011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 07/03 στις 9πμ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 


ΤΕΤΑΡΤΗ 07/03 ΣΤΙΣ 9πμ


Άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης στο "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ" ΙωαννίνωνΚάτω τα χέρια απο όλους τους εργαζόμενους, να απαγορευτούν οι απολύσειςΑγώνας διαρκείας παντού, για να επιβάλλουμε το δίκιο των εργαζομένων